V boji o Aegis zbývá posledních 8 týmů: kdo má největší šanci zvítězit?
i Zdroj: Valve
Esport Článek V boji o Aegis zbývá posledních 8 týmů: kdo má největší šanci zvítězit?

V boji o Aegis zbývá posledních 8 týmů: kdo má největší šanci zvítězit?

Shovelmeister

Shovelmeister

27. 10. 2023 14:45

Již tento víkend nás čeká poslední část nejprestižnějšího Dota 2 turnaje The International. Konkrétně pak druhá polovina vyřazovací části, ve které se osm přeživších týmů utká o prestiž spojenou s trofejí Aegis, a také nemalou finanční odměnu.

Reklama

Nouns vs Gaimin Gladiators

Zatímco západoevropští Gaimin Gladiators dominovali takřka celý rok a odnesli si trofej ze všech třech Majorů organizovaných Valve, pro severoamerické Nouns je The International prvním prvoligovým turnajem, kde se ve vyřazovací části dokázali probojovat takto daleko. I proto jsou v tomto utkání tak jako v takřka každém předchozím považováni za outsidery a Gaimin Gladiators by si i přes pokles formy v průběhu roku měli s Nouns poradit.

BetBoom vs Virtus.Pro

O něco zajímavější partii by měl nabídnout východoevropský souboj mezi Virtus.Pro a BetBoom. BetBoom byli před začátkem turnaje považováni za jeden z nejsilnějších týmů, Virtus.Pro měli naopak obsadit spodní příčky tabulky. Přesto se obě sestavy potkávají ve třetí sérii spodní části pavouka, přičemž ani jedna z nich svým očekáváním nedostála. Lehkým favoritem by ovšem i přes zdánlivou vyrovnanost měli být Virtus.Pro, kteří dokázali vzít mapu silnému týmu Spirit, zatímco BetBoom se trápili s o něco slabší jihoasijskou jedničkou.

Team Spirit vs Team Liquid

Střetnutí mezi týmy Spirit a Liquid je bezpochyby tím nejzajímavějším, neboť jde o organizace, které v minulosti na The International již triumfovaly. Vzhledem k výkonům obou sestav v průběhu roku jej také někteří titulují jako “předčasné finále”. 

Lehce favorizovaný by zde měl být východoevropský celek. Liquid z posledních několika střetnutí se Spirit nikdy nevyšli vítězně a celková síla západoevropského regionu navíc s blížícím se koncem roku klesá.

LGD Gaming vs Azure Ray

Čínské derby mezi LGD Gaming a Azure Ray bude druhou sérií, která nás v rámci horní části pavouka čeká. LGD Gaming je jakožto čínská jednička po dlouhé době v plné formě a již po několikáté se bude pokoušet vybojovat si pro sebe Aegis, který jí do této chvíle jen těsně unikal. Azure Ray je pak poměrně novým týmem, který vznikl rebrandem sekundární sestavy Xtreme Gaming. Jeho barvy reprezentují čtyři čínští veteráni, doplněni o nováčka Loua. Favorita v tomto utkání lze určit jen těžko, vzhledem k historickým tendencím se ale lze lehce přiklonit směrem k LGD, kteří v posledních letech post čínské jedničky téměř vždy ubránili.

V boji o Aegis zbývá posledních 8 týmů: kdo má největší šanci zvítězit?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama