Abedův nešťastný rekord na The International
i Zdroj: http://media.epicenter.gg/en/photos/1756/?t=1561397199.0&id=108446
Esport Článek Abedův nešťastný rekord na The International

Abedův nešťastný rekord na The International

Shovelmeister

Shovelmeister

26. 10. 2023 16:30

Zahrát si na nejprestižnějším světovém Dota 2 turnaji The International je bezpochyby snem každého profesionálního hráče. Ne všechny zde ale očekává velká sláva a vítězství. Spousta hráčů odjíždí domů s velkým zklamáním a nenaplněnými očekáváními.

Reklama

Jedním z nich je i Abed “Abed” Yusop, filipínský hráč, který svůj první profesionální zápas odehrál již v roce 2015. Dotě se ale naplno začal věnovat až o rok později, tedy v roce 2016. Ještě v tomtéž roce se zvládl poprvé kvalifikovat na The International a ve své kariéře si tak nemohl představovat slibnější start. Přestože se s turnajem rozloučil již v jeho první fázi, zkušenosti, které si odnesl, byly nenahraditelné.

V té době ovšem ještě netušil, že započal nešťastnou sérii porážek, která se s ním bude táhnout až do dnešního dne. Jakkoli je totiž Abedův talent nepopiratelný, a ve své kariéře doposud nepromeškal jedinou účast na The International, nedokázal zároveň zvítězit v jediné sérii na dvě vítězné mapy.

Abedův nešťastný rekord na The International
i Zdroj: DOTA2.cz

Na tento nechvalně proslulý rekord, který započal svým vypadnutím v roce 2016, navázal v roce 2017, kdy v barvách týmu Digital Chaos zvládl vyřadit čínské iG.Vitality v sérii na jednu vítěznou mapu. Následně ale podlehl dalšímu čínskému týmu LGD, a na turnaji skončil na sdíleném 9.-12. místě.

Tím zároveň dosáhl vrcholu své kariéry. V letech 2018-19 si z The International odnesl pouhá sdílená 13.-16. místa. O dva roky později si pak zažil paralelu ze svého nejúspěšnějšího roku, kdy v sérii na jednu vítěznou mapu zvládl zvítězit nad čínskými Elephant, ovšem na jejich kolegy z Vici Gaming v další sérii nestačil.

Na loňském TI se vůbec poprvé podíval do horní části pavouka, kdy se mu v barvách Evil Geniuses podařilo umístit na nejvyšší příčce ve skupině. Ani v jedné ze sérií na dvě vítězné mapy ale neuspěl, a tak si opět musel vystačit pouze se sdíleným 9.-12. místem. 

Svou sérii sedmi vypadnutí z The International bez jediné výhry v sérii na dvě vítězné mapy dokončil letos pod vlajkou Shopify Rebellion. Přestože dokázal potrápit hlavního favorita turnaje, ve dvou sériích se nezmohl ani na jedinou vyhranou mapu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama