TOP 5 akcí z play-off TI2023
i Zdroj: Valve
Esport Článek TOP 5 akcí z play-off TI2023

TOP 5 akcí z play-off TI2023

Shovelmeister

Shovelmeister

26. 10. 2023 14:23

Ani během druhého herního víkendu 12. ročníku The International jsme nebyli ochuzeni o špičkové akce, které na turnaji někteří z hráčů dokázali vykouzlit. Pojďme se tedy podívat na pět nejlepších, které nám v paměti utkví ještě dlouhou dobu.

Reklama

Evil Geniuses vs Gaimin Gladiators - Zázračná obrana základny Pakazse a Matthewa

Jižní Amerika se stala prvním regionem, který v turnaji přišel o všechny své zástupce. Evil Geniuses se přesto dokázali blýsknout skvělou obranou své základny. Díky spolupráci Matthevova Tuska a Pakazsovy Dark Willow se jim totiž podařilo odrazit nátlak Gaimin Gladiators, a to i přesto, že byli v nevýhodě 33 tisíc zlaťáků.

Team Liquid vs Talon Esports - Čistá potyčka od Liquid po ztrátě jejich carry hráče

Pokud se nepřátelskému týmu povede získat Aegis, zpravidla se chcete vyhnout jakékoli potyčce a počkat, až jeho doba trvání uplyne. Liquid ale přesto zaháleli až příliš a Talon Esports se podařilo bez jakéhokoli odporu ukořistit jejich kasárny. MiCKe tedy pochopitelně chtěl své soupeře potrestat a rozhodl se zabránit jim v jejich ústupu. 

Za toto rozhodnutí ovšem tvrdě zaplatil svou smrtí a vše nasvědčovalo tomu, že Liquid dostal do ještě větší šlamastyky. Díky skvělé spolupráci zbytku týmu se ale celá potyčka otočila v neprospěch jihoasijského manšaftu, který již žádného dalšího hráče Liquid nebyl schopný usmrtit, zatímco ztratil všechny své muže.

Team Liquid vs Talon Esports – MiCKeho hra na ostří nože

Ani po skvěle zahrané potyčce nebylo druhé klání mezi Liquid a Talon Esports rozhodnuto. Vše nakonec směřovalo k velké potyčce u Roshanova doupěte, jejíž vítěz měl s velkou pravděpodobností celý zápas vyhrát. Liquid ale nestačili na rychlé rotace svého soupeře a ten si tak bez problému ještě před začátkem potyčky získal Aegis bez jakéhokoli odporu.

 

MiCKe, který na soupeře opět zaútočil jako první, navíc ztratil velké množství životů a vše nasvědčovalo tomu, že se jeho tým bude muset znovu obejít bez něj. Tentokrát však ze strany miCKeho šlo o chytré nalákání soupeře. Po zapnutí Satanicu totiž zvládl přežít nápor dvou carry hrdinů ze strany Talon Esports a pro Liquid téměř sám celou potyčku vyhrál.

Tundra Esports vs Entity - Watsonův záchranný Song of the Siren

Tundra Esports ztratili po skvělém začátku vedení na první mapě série proti Entity a vše s nimi již začínalo vypadat bledě. Přesto se jim povedlo najít skvělý začátek potyčky, kdy se nečekaně dostali do zad Entity. Série omráčení, kterou své soupeře zasáhli, ovšem nebyla dokonalá a Watson využil drobné skulinky k tomu, aby postup Tundry zastavil ultimátní schopností Naga Siren. Tím dal svému týmu příležitost k seskupení a celou potyčku rázem otočil v jejich prospěch.

Evil Geniuses vs Gaimin Gladiators - Aceův Dazzle

Ve střední fázi hry nevypadala herní situace Evil Geniuses v sérii proti Gaimin Gladiators vůbec dobře. Oproti svým soupeřům ztráceli nejen 7 tisíc zlaťáků, ale i Aegis. Přesto zvládli najít skvělý začátek potyčky, kdy se jim podařilo odchytit Seleriho. Následovala nepovedená Chronosphere od Dyrachyova Faceless Voida, kterou zasáhl pouze jednoho nepřátelského hráče, a navíc byl ihned omráčen. 

S rychlou ztrátou Aegisu a odchyceným Seleriho začínalo vše nasvědčovat tomu, že by se Evil Geniuses mohl vrátit zpět do hry. Tak trochu však zapomněli na Aceho na jeho Dazzlovi, který skrze Shallow Grave a velkou porci léčení udržel své spoluhráče naživu dost dlouho na to, aby si Evil Geniuses odnesli pouze dvě zabití a celou potyčku nakonec prohráli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama