Na TI2023 končí i slovenský obhájce titulu Skiter
i Zdroj: Valve
Esport Článek Na TI2023 končí i slovenský obhájce titulu Skiter

Na TI2023 končí i slovenský obhájce titulu Skiter

Shovelmeister

Shovelmeister

23. 10. 2023 13:56

V posledním hracím dni první poloviny vyřazovací části The International se do boje vrhl zbytek týmů okupující spodní část pavouka, který se popral o poslední dvě místenky na finálový víkend. Svou šanci dostal i poslední česko-slovenský zástupce na turnaji, Oliver “Skiter” Lepko.

Reklama

Keyd Stars vs. BetBoom - 0:2

Celý den započal s duelem mezi jihoamerickými Keyd Stars a východoevropskými BetBoom. Poslední zástupce Jižní Ameriky byl v tomto utkání jasným outsiderem, což se následně v obou mapách této série potvrdilo. BetBoom nedali Keyd Stars sebemenší šanci a došli si pro jednoznačné vítězství, čímž se posunuli směrem k utkání s Talon Esports.

Talon vs. BetBoom - 1:2

Duel s tímto jihoasijským celkem nebyl pro BetBoom zdaleka tak jednoduchý, jako ten předchozí. Talon Esports si po dlouhé, více než hodinové bitvě došli pro vítězství v první mapě. BetBoom se ale po takto vysilující prohře nezhroutili a svému soupeři úder vrátili stejnou měrou. Tentokrát to totiž byli oni, kdo si po téměř 70 minutách odnesl vítězný bod. Celé klání nakonec rozhodla třetí mapa, která, ač nejkratší ze série, se nakonec k hodinové délce alespoň přiblížila. BetBoom svého jihoasijského soka tentokrát zdolali “jen” za 54 minut a zajistil si své místo ve finálovém víkendu.

Tundra vs. Entity - 0:2

Každý fanoušek českého či slovenského esportu netrpělivě očekával zejména nástup západoevropských Tundra Esports, které reprezentuje Oliver “Skiter” Lepko. Těm se do cesty za obhájením jejich titulu z minulého roku postavili jejich západoevropští kolegové, tým Entity. Tundra sice minulý víkend klopýtla proti severoamerickým Nouns, v utkání však stále byla jasným papírovým favoritem.

Přestože začátek první mapy vypadal slibně a vše nasvědčovalo tomu, že Tundra je zpět na koni, probojovat se do základny svého soupeře nezvládli ani po několika pokusech. Entity nakonec využili příležitosti, dokázali se vrátit do hry a odnést si první vítězný bod. Již dle výrazů z kamer hráčů Tundry bylo jasné, že tuto porážku psychicky nenesou příliš dobře. To ostatně potvrdil i jejich výkon ve druhé mapě, kde znovu Entity potvrdili svou pozici lepšího týmu a loňského šampiona tak vyřadili již takto brzo v turnaji.

Virtus.Pro vs. Entity - 2:0

Příliš dlouho se ale nemohli radovat ani fanoušci Entity. Jejich oblíbený tým totiž ještě tentýž den čekal zápas s východoevropskými Virtus.Pro, kteří se navzdory počátečním očekáváním před začátkem turnaje začali prezentovat jako velice silný celek. Vysílení Entity se po sérii s Tundrou zmohli na odpor v první mapě série, ta ale nakonec připadla východoevropskému manšaftu. Druhá mapa pak již byla jasnou partií a Virtus.Pro se mohli radovat z postupu do finálového víkendu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama