SaberLight na The International 2023 končí
i Zdroj: Valve
Esport Článek SaberLight na The International 2023 končí

SaberLight na The International 2023 končí

Shovelmeister

Shovelmeister

22. 10. 2023 17:12

Druhý hrací den vyřazovací části The International se nesl ve znamení spodní části pavouka, kde se o setrvání na turnaji utkalo prvních šest týmů. Ke slovu se také dostal první z našich československých zástupců.

Reklama

Spodní část pavouka vyřazovací části otevřelo severoamerické derby mezi TSM a Shopify Rebellion, které reprezentuje i český hráč Jonáš “SaberLight” Volek. Oba týmy se během roku střetly již nespočetněkrát, ať už šlo o jejich domácí ligu nebo o mezinárodní pódium. 

Vzhledem k současným formám obou sestav ale měli mít jasně navrch právě TSM, což se v celé sérii nakonec potvrdilo.

SaberLight na The International 2023 končí
i Zdroj: DOTA2.cz

 Shopify Rebellion se na obou mapách udatně prali, na svého rivala ale tentokrát nestačili. Po skvělém výkonu na DreamLeague a v sérii proti Spirit se tak nakonec stali prvním severoamerickým týmem, který z The International vypadl. S turnajem se tak rozloučil i náš jediný český zástupce SaberLight.

SaberLight na The International 2023 končí
i Zdroj: DOTA2.cz

Ani TSM se ale na turnaji neohřáli o moc déle. Ještě tentýž den se setkali s dalším celkem, který ze své domácí ligy moc dobře znají. Nouns, kteří na turnaji prozatím podávali nad očekávání dobré výkony, se pro TSM ukázali býti nad jejich síly. Obě mapy se sice protáhly do hodinových bitev, v obou z nich ale novopečená severoamerická jednička zvítězila. 

SaberLight na The International 2023 končí
i Zdroj: DOTA2.cz

Druhou větev spodní části pavouka odstartovalo klání mezi západoevropskými Gaimin Gladiators a jihoamerickými Evil Geniuses. Ani jednomu z regionů se po zisku extra slotu zatím nedaří tak, jak by si nejspíš představovali. Přesto, západní Evropa historicky důležité zápasy proti Jižní Americe neztrácela a stejně tak tomu bylo i v tomto duelu.

Na první mapě držel Evil Geniuses poměrně dlouho nad vodou Crhistian “Pakazs” Savina na své Dark Willow, Gaimin Gladiators však měli zápas celou dobu ve svých rukou. Druhá mapa pak byla ještě o něco jasnější partií.

SaberLight na The International 2023 končí
i Zdroj: DOTA2.cz

Zatímco papírově nejsilnější jihoamerický celek turnaj opouští jako jeden z prvních týmů, Gaimin Gladiators pokračovali dále, aby se utkali s východoevropskými 9Pandas. I zde hrála historická bilance ve prospěch západoevropského manšaftu. 9Pandas totiž Gaimin Gladiators ještě nikdy neporazili, zvládli pouze remízovat v sériích nejlepší ze dvou. 

Gaimin Gladiators, kteří byli rozjetí z předchozí série, si se svým východoevropským soupeřem nebrali servítky. První mapa trvala pouhých 19 minut a stala se tak prozatím nejkratším zápasem na turnaji. Situace se následně nezměnila ani na mapě druhé, kde Gaimin Gladiators předvedli o něco delší, avšak stále kontrolovanou hru. Z turnaje tak vyřadili první východoevropský celek a stále mohou bojovat o zisk Aegisu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama