Twitch začíná mutovat hudbu v záznamech
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Twitch začíná mutovat hudbu v záznamech

Twitch začíná mutovat hudbu v záznamech

ankerek

ankerek

7. 8. 2014 08:04

Oblíbená streamovací platforma pro hry, Twitch.tv, oficiálně oznámila, že začne mutovat části záznamů, kde se bude vyskytovat komerční hudba.

Reklama

Na Twitchi začíná být vidět vliv Google, který tuto streamovací platformu nedávno koupil za 1 miliardu dolarů jako součást Youtube. Od teď se totiž začnou kontrolovat všechny nové i staré záznamy a části, které budou obsahovat komerční hudbu, se ztiší. Pozor! Neplatí pro živé vysílání, ale pouze pro záznamy!

Vedle komerční hudby se bude kontrolovat i hudba ze hry. Zatím se ale neukázalo, že to bude mít vliv na hudbu z Doty.

U nás hráčů to bude hlavně znát u videí, kde hráči normálně hrají a streamují svoji hru s hudbou na pozadí. Nicméně ukázalo se, že to má i vliv na některá ostatní videa, kde se komentují hry a výskyt muziky by měl být minimální. Na kontrolu se totiž používá software Audible Magic, který projíždí videa po 30-ti minutových blocích. Pokud v bloku najde kousíček komerční hudby, ztiší celých 30 minut.

 

Twitch začíná mutovat hudbu v záznamech
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Pokud byste chtěli stále hrát s nějakou hudbou na pozadí, můžete s takovou, která je zdarma k použití jako třeba: Creative Commons, Jamendo, SongFreedom.

 

Uvidíme časem, jak se tomuto radikálnímu kroku streameři postaví. Nutno říct, že Twitch není jediná streamovací platforma na internetu. Za zmínku určitě stojí Hitbox.tv a USTREAM.tv.

Taky uvidíme, co dalšího si pro Twitch Google přichystá a jak ho propojí s Youtube. Twitch má teď hodně zdrojů, nemusely by tedy přijít jen špatné změny jako tato, ale i nějaká vylepšení.

 

Twitch začíná mutovat hudbu v záznamech
i Zdroj: DOTA2.cz

 

zdroj: twitch.tv

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama