TOP5 akcí skupinové fáze The International 2023
i Zdroj: Valve
Esport Článek TOP5 akcí skupinové fáze The International 2023

TOP5 akcí skupinové fáze The International 2023

Shovelmeister

Shovelmeister

18. 10. 2023 13:06

Turnaj The International je zatím pouze na svém začátku, již nyní nám ale hráči předvedli několik akcí, které nás dokázaly zvednout ze židle. Zde je pětice těch nejlepších.

Reklama

Entity vs Azure Ray – Louův obrat prohrané potyčky

Po nevydařené rané fázi hry se Entity v první hře proti Azure Ray podařilo identifikovat špatnou pozici soupeřících hráčů. Za pomocí smoku tak přepadli nic netušícího Somnuse a následně se vrhli i na poblíž stojícího Fy. S početní výhodou mělo být vypořádání se se zbytkem týmu Azure Ray pouhou formalitou. Sami si ale nepohlídali svou vlastní formaci a jejich přílišného seskupení využil Lou na svém Alchemistovi, který všechny hráče omráčil. Následná kombinace Phoenixova Sun Raye a Muertina The Calling udělala s hráči Entity krátký proces.

Tundra Esports vs PSG Quest – Ninovo zničení Aegisu

Ve druhé hře proti Tundra Esports využili PSG Quest své početní převahy k získání kontroly nad mapou navzdory goldovému deficitu. Díky tomu se dostali až k Roshanovu doupěti a neseskupená Tundra mohla jen sledovat, jak jejich soupeř získává cenný objective. Nine, který stál poblíž, se ale s ničím takovým nehodlal smířit. Z pozice supporta se mu v kůži Rubicka díky ukradenému Solar Eclipse podařilo zabít No!oba bezprostředně poté, co ze země sebral Aegis, čímž PSG Quest okamžitě připravil o jejich získanou výhodu.

Tundra Esports vs Nouns - Gunnarův Earthshaker

V první mapě zápasu, jehož výsledek se později stal největším překvapením celého turnaje, se Tundra Esports, kteří byli zatlačeni do kouta, pokusili o získání otěží zápasu zpět na svou stranu. Díky skvělé iniciaci od Topsona a Skitera se jim podařilo připravit soupeře o klíčové schopnosti a předměty. 

Tým Nouns, který zavelel k ústupu, se tedy pochopitelně rozhodli pronásledovat. V jednu chvíli se ale postavili příliš blízko k sobě, čehož okamžitě využil Gunnar na svém Earthshakerovi. Hráče Tundra Esports nejprve omráčil pomocí Fissure, čímž dal příležitost svému týmu zahájit protiútok. Celou potyčku nakonec dokončil skvělým Echo Slamem.

Team Liquid vs Azure Ray – Chalicův Pangolier

Tým Liquid, kteří přišli o svého carry hráče, se rozhodli potrestat soupeřící tým a přerotovat směrem k věži poblíž. Protiútok, který zpočátku vypadal úspěšně, však nakonec zastavil Chalice se svým Pangolierem. Ten totiž díky sebranému lotusu z fontány zvládl přežít a díky skvěle použitému Swashbuckle a Rolling Thunder celý tým Liquid obehrál.

Thunder Awaken vs Shopify Rebellion – Arteezyho Rampage

Ve druhé mapě zápasu proti Thunder Awaken se Shopify Rebellion podařilo získat si na svou stranu obrovskou výhodu a rozhodli se tak podniknout útok na nepřátelskou základnu. Jihoamerickému celku se však podařilo zahájit protiútok a vše se začalo naklánět na jejich stranu. Arteezymu se však na jeho Muertě povedlo přežít a díky tomu, že ho jeho zbývající spoluhráči zvládli ochránit, si s celým nepřátelským týmem poradil a na své konto si připsal i Rampage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama