TI4 blog: Vítejte v Key Aréně!
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek TI4 blog: Vítejte v Key Aréně!

TI4 blog: Vítejte v Key Aréně!

starojda

starojda

19. 7. 2014 10:01

Hlavní část TI4 se včera rozjela plným proudem. Po skromném zahájení se spustily jedny z nejnapínavějších zápasů celého turnaje. Kromě ohlédnutí za výsledky se také zmíním o zahajovacím ceremoniálu a dostane se i na metu!

Reklama
Tento a další články naleznete na blogu dotalama.tumblr.com.

Příjemné přivítání v Key Aréně

Vše začalo takřka na minutu přesně - v šest hodin našeho času se rozjel stream a oslovili nás čtyři komentátoři z analytického panelu. Celkově jsem byl z úvodní “ceremonie” příjemně překvapen, protože se nejednalo o žádnou bombastickou šílenost, ale zároveň byly úvodní minuty propracované ve svých detailech. Občas tedy museli komentátoři zaplnit časové prostoje vatou, ale dařilo se jim to dostatečně nenápadně. Kromě dramatické hudby a kouřových efektů kolem turnajové trofeje jsme tak mohli vidět emotivní přivítání Gabe Newella (ředitele Valve), speciální lóže pro osm týmů a krátká poutavá videa s medailonky hráčů.

V záplavě fotek jsem našel jednu pěknou, které ukazuje arénu pár chvil před začátkem hlavní části TI4. Jen pár chvil po tom, to vše vypuklo…

TI4 blog: Vítejte v Key Aréně!
i Zdroj: DOTA2.cz

NewBee nejsou žádní newbie!

Komentátoři včeřa překřtili čínský tým NewBee na “čínské Na’Vi”. Včera se jim totiž podařil kousek, který zatím nejlépe předváděl právě legendární ukrajinský tým. Ještě na začátku týdne NewBee bojovalo o přežití v turnaji - postoupili z 9.-10. místa a museli porazit Titan, aby mohli postoupit do hlavní části turnaje. To se jim tehdy podařilo a stejně tak pokořili Na’Vi a IG a tím skočili rovnou do Winners bracket. A zde zazářili ještě více a zajistili si místo v samotném finále!

Jak souboje proběhly shrnuje pavouk převzatý opět z liquipedie:

TI4 blog: Vítejte v Key Aréně!
i Zdroj: DOTA2.cz

Úvodní hrou NewBee naznačilo, jak budou dominovat i nadále. V extrémně rychlém souboji tak pokořili své krajany Vici Gaming. Ti ale poté zabojovali a v doslova krvavé lázni druhé hry (59 smrtí v půlhodinové hře) dokázali týmu NewBee přičíst jedinou prohru večera. V třetí hře se ale konečně rozhodlo a NewBee postoupili a čekali na výsledek druhého souboje.

S velkým očekáváním pak začal zápas mezi americkými EG a favority DK. V první hře EG předvedlo “pocket strategy”, kdy svižně pickovali svůj line-up, jehož součástí byl i Ursa. Nehrál ho ale Mason jako carry, ale Zai jako support! Spolu s Enchantress farmili jungle a gankovali o sto šest. Hned na druhém levelu si střihli Roshana a s farmou se postupně dostali i do nepřátelských lesů. I přes netradiční taktiku byla hra velmi vyrovnaná a zvrátila se ve prospěch EG až ke konci.

V průběhu zápasu taky došlo k nemilému pádu celého streamu, kvůli kterému se snad přerušila samotná hra. To byl jediný větší technický problém, jinak vše večer klaplo. Že vše jde dobře si mohlo myslet i EG po druhé hře s DK, kterou po opět vyrovnaném střetnutí vyhráli. Postoupili tedy dále a utkali se s NewBee o místo ve velkém finále.

NewBee nakonec i zde zvítězilo (2:0), ale hry byly opět vyrovnané a napínavé. Hlavně ta první spustila několik vln adrenalinu nejen u hráčů, ale i u diváků. Farmilo se jak o život, i když už T3 věže pomalu padaly k zemi. NewBee nafarmilo Death Prophet až tak, že postavila Refresher (potřetí za profesionální historii). EG naopak farmilo Nagu a split pushem dokázali decimovat nepřátelskou základnu, ikdyž sami byli v obležení. V jednu chvíli dokonce EG ubránilo svůj trůn v souboji 3v6 díky kombinaci Epicentra a Ravage. Nejeden nehet tehdy nezůstal neokousaný. Nakonec ale čínský tým zvítězil. Svoji dominanci pak potvrdil ve hře druhé, kde se jim podařilo na safe lane utnout farmu Storm spirita a Wraith kinga a zároveň díky sérii brzkých killů nafarmit netradiční pick - Spectre. Jakmile se hra přehoupla do midgame, už bylo prakticky rozhodnuto.

Pokud si nestihl nějakou z her, tak jsou k dispozici zde: www.dota2.com/international/watch/July18/

Noobovo ohlédnutí za metou

I přes své žalostné MMR si troufnu opět diskutovat metu :). Na /r/dota2/ se objevil zajímavý graf shrnující picky a bany z TI3 a TI4. Obrázek je dost velký, takže klikni pro jeho zvětšení:

TI4 blog: Vítejte v Key Aréně!
i Zdroj: DOTA2.cz

Hlavní poselství grafu je to, že řada hrdinů je v metě na TI naprostou novinkou! Hlavní hvězdy jsou Lycan a Brewmaster a podobně září i Faceless Void nebo Wraith king. Naopak pozici si udržel Razor, který se sice před samotným TI4 moc na turnajích nehrál, ale nakonec se do line-upů vrátil s plnou parádou. Stejně tak se i nadále hrají stálice jako Natures Prophet, Shadow demon nebo Batrider. Autorovi grafu se rozhodně podařila opravdu pěkná práce, která stojí za důkladné prostudování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama