SENZACE: Po deseti letech si na The International zahraje Čech
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek SENZACE: Po deseti letech si na The International zahraje Čech

SENZACE: Po deseti letech si na The International zahraje Čech

Shovelmeister

Shovelmeister

4. 7. 2021 15:30

Český offlaner Jonáš "Saberlight" Volek dokázal se svým týmem Undying projít severoamerickou kvalifikací na The International. Během srpna tedy zabojuje o celkový prize pool v hodnotě 40 milionů dolarů.

Reklama

Tým Undying nezklamal v roli hlavního favorita na průchod kvalifikací. Během celého turnaje neprohrál jedinou mapu a stejně jako EG a Quincy Crew je na míle daleko před zbytkem severoamerických týmů.

Undying bez sebemenších potíží prošli do finále přes The Cut, Black N Yellow a 4Zoomers. Jejich výkony byly tak dominantní, že jim celá cesta do finálového zápasu netrvala ani 3,5 hodiny.

Ve finále se opět střetli s 4Zoomers, který opět přejeli, tentokráte však 3:0. Pro Undying je to konečně velký úspěch, kterého se jim v DPC sezónách nedostávalo kvůli silným konkurentům z Evil Geniuses a Quincy Crew.

Saberlight se tak stává v pořadí čtvrtým českým hráčem, který zabojuje o Aegis of the Immortal a 40 milionů dolarů na prestižním turnaji The International. Těmi prvními byli Cranich, Lacek a Tonci ze Storm Games Clan na vůbec prvním ročníku turnaje.

120 ping, neustálé prohry s QC a EG, měsíce tréninku, ale nakonec se vše vyplatilo. Lidé říkají, že byste měli vstávat ve 4 ráno, abyste dosáhli na své sny, ale někdy je potřeba ve 4 ráno jít spát.

O účast na The International zabojuje ještě šest Čechů a dva Slováci v západoevropské kvalifikaci. Ta začíná ve středu 7. července.

Sestava týmu Undying

  1. Enzo „Timado“ Gianoli
  2. Jonathan „Bryle“ De Guia
  3. Jonáš „Saberlight“ Volek
  4. David Boon „MoonMeander“ Yang Tan
  5. DooYoung „DuBu“ Kim
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama