Přehled skupinové fáze The International 2023, jak si vedli naši hráči?
i Zdroj: Valve
Esport Článek Přehled skupinové fáze The International 2023, jak si vedli naši hráči?

Přehled skupinové fáze The International 2023, jak si vedli naši hráči?

Shovelmeister

Shovelmeister

19. 10. 2023 11:05

Skupinová fáze The International letos díky novému formátu utekla poměrně rychle, to ale nezabránilo tomu, abychom se nedočkali několika překvapivých výsledků a nezažili si to nejlepší, co Dota 2 esport dokáže nabídnout.

Reklama

Napříč skupinovou fází se dle očekávání nejvíce dařilo východoevropskému regionu. Všechny jeho celky se dokázaly probojovat do vyřazovací části, a to včetně Virtus.Pro, kteří před začátkem turnaje vypadali jako papírově slabý tým.

Poněkud překvapivější byl ovšem vzestup čínského regionu, který od loňského The International podával velice slabé výkony. LGD i Azure Ray se ve skupinách prezentovali více než solidně a bez větších problémů se probojovali i skrze rozřazovací série. Předznamenávaný konec čínské Doty se tak minimálně prozatím nekoná.

Západní Evropa a Jižní Amerika, dva regiony, kterým se v průběhu roku dařilo nejvíce, v důsledku čehož získali dodatečný slot na The International, naopak své fanoušky prozatím spíše zklamaly. Jižní Amerika ztratila dva své zástupce již během skupinové fáze a ani Evil Geniuses společně s Keyd Stars, kteří na turnaji doposud setrvávají, se neprezentují nikterak konkurenceschopně. 

Západní Evropě se ve skupinách dařilo o něco více, rozřazovací série ale pro tento region dopadly katastrofálně. Jediným západoevropským týmem, který dostál svým očekáváním, se stali Liquid, jenž ve skupinách ztratili pouze jedinou mapu a své výkony potvrdili i v rozřazovací sérii proti Evil Geniuses. Gaimin Gladiators a Entity pak z pozice výše nasazeného celku nestačili na své soupeře z jihovýchodní Asie a Číny.

Vůbec největším překvapením ale byla jasná prohra Tundra Esports, které reprezentuje i Oliver “Skiter” Lepko, proti Nouns. Severoamerický celek se papírově řadil k samotnému spodku tabulky, v sérii proti Tundře však našel dosud nevídanou formu a jeho odměnou se tak stala horní část pavouka ve vyřazovací části.

I díky výkonům Nouns se severoamerický region vymkl z pozice nejhoršího regionu, do které byl poslední roky vždy škatulkován. Všem třem zúčastněným týmům se totiž povedlo probojovat skrze skupinovou fázi. Jonáš “SaberLight” Volek navíc zvládl i přes pochybné výkony ve skupinách potrápit Spirit v rozřazovací sérii, kteří jsou hlavním favoritem na výhru celého turnaje.

Přehled skupinové fáze The International 2023, jak si vedli naši hráči?
i Zdroj: DOTA2.cz

Jihoasijský region pak sice ve skupinách ztratil jednoho svého zástupce, jako vždy je ale drží nad vodou Talon Esports, kteří již od začátku roku patří mezi světovou špičku.

Přehled skupinové fáze The International 2023, jak si vedli naši hráči?
i Zdroj: DOTA2.cz
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama