Na DotaTV budete moct sledovat všechny vaše Dota 2 hry
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Na DotaTV budete moct sledovat všechny vaše Dota 2 hry

Na DotaTV budete moct sledovat všechny vaše Dota 2 hry

ankerek

ankerek

31. 8. 2011 17:21
Reklama

Ředitel Valve, Gabe Newell odpověděl na e-mail jednoho Dota fanouška a vysvětlil jak bude fungovat nová DotaTV.

E-mail přeložený do češtiny:

DotaTV je systém, který používáme k odeslání kopie herních dat na vzdáleného klienta. Každá hra má jednu (nebo více) instancí běžících společně s hrou - takže v podstatě pustíte Dotu 2, připojíte se k nějaké DotaTV instanci a dostanete pohled diváka dat hry v reálném čase. [1]

Vzhledem k tomu, že je to jen odesílání síťových dat (velmi podobné tomu, kdybychom tu hru doopravdy hráli), není doopravdy vhodné renderovat to do webové stránky nebo videa. Ale má to výhodu, že můžete volně pohybovat s obrazovkou a dělat další věci, které by jste mohli dělat při hře.

Nyní DotaTV běží na stejném serveru jako samotná hra, ale máme možnost pro vyčlenění mnoha proxy serverů, které budou přenášet tyto síťová data do DotaTV klientů (to jsou uživatelé, ktěří se chtějí dívat na hru) nebo další proxy servery. S tímto systémem to vůbec nebude ovlivňovat samotnou hru, protože to sleduje jediný divácký klient (to je ten první proxy server), toto číslo můžeme zvýšit přidáním více proxy serverů.

celý e-mail

Zpráva je trošku nesrozumitelná, tady je shrnutí, které by měl pochopit každý:

Každý bude moct před zahájením své hry zvolit, aby hru mohli ostatní lidé sledovat na DotaTV. Není to přímo stream ani žádné video, ale "data ze hry", díky nim bude možné volně pohybovat s obrazovkou a dělat další věci (např. klikat na postavy, abychom viděli předměty). Nebude to vůbec ovlivňovat samotnou hru (že by se sekala apod.).

[1] Sledovat vaši hru by mohl i soupeř, takže aby se mohlo zamezit tomuto "podvádění" DotaTV nebude v reálném čase, ale bude o nějakou dobu opožděná.

zdroj

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama