2. den ESL One Kuala Lumpur: Nadějný výkon Secret a dominance G2.iG
i Zdroj: ESL
Esport Článek 2. den ESL One Kuala Lumpur: Nadějný výkon Secret a dominance G2.iG

2. den ESL One Kuala Lumpur: Nadějný výkon Secret a dominance G2.iG

Michal Glückselig

Michal Glückselig

12. 12. 2023 17:13

Druhý den ESL One Kuala Lumpur přinesl další porci napínavých utkání a ještě více napověděl tomu, jaká je forma jednotlivých týmů.

Reklama

Druhý hrací den z pohledu domácích zástupců

Během druhého hracího dne skupinové části ESL One Kuala Lumpur se nejvíce dařilo Miroslavovi “BOOM” Bičanovi, který reprezentuje barvy týmu Secret. Hned z kraje zvládl uhrát remízu s východoevropskými BetBoom a následně navázal i svou první výhrou proti jihoasijskému týmu Blacklist International. Vzhledem k tomu, že zítřejší a zároveň poslední soupeř týmu Secret, jsou jihoameričtí Wawitas Sagazes, kteří zatím působí jako nejslabší tým ze skupiny, jsou navíc šance na BOOMův postup do playoff poměrně vysoké.

Jonáš “SaberLight” Volek pak po vzoru prvního dne odchází i tentokrát s jednou výhrou a prohrou. Ve svém prvním zápase společně s týmem Liquid nestačil na čínské G2.iG, následně si ale poradil s Tundra Esports, jejíž sestavu dobře zná ze severoamerického regionu. Vůbec nejméně se druhý den dařilo Oliveru “Skiter” Lepkovi, který si po dominanci z prvního dne zvládl odnést pouze jedinou vyhranou mapu, proti východoevropským 9Pandas. Tak jako jeho český kolega ale nestačil na rozjeté G2.iG.

Skupina A

Po divočejším prvním dni se skupina A pomalu dostává do kolejnic předpokladů, které byly v rámci umístění jednotlivých týmů nastoleny ještě před začátkem samotného turnaje. Západoevropští Gaimin Gladiators se po dvou dominantních výhrách nachází na vrcholku tabulky a během zítřejšího dne dostanou šanci zabojovat o první místo ve skupině. Jejich soupeřem se stanou čínští Azure Ray, kteří na turnaji doposud podávají až překvapivě dobré výkony.

Svá očekávání prozatím nenaplňují BetBoom, kterým se doposud nepodařilo zvítězit ani v jedné ze sérií. Prozatím si ale drží dostatečný bodový náskok na to, aby nebyli v přímém ohrožení vypadnutí ze skupin. Týmy z jižních regionů Blacklist International a Wawitas Sagazes se pak dle předpokladů posunuly na poslední místa v tabulce, přičemž druhý zmíněný tým má již díky svým dosavadním výsledkům jasný nepostup.

2. den ESL One Kuala Lumpur: Nadějný výkon Secret a dominance G2.iG
i Zdroj: Liquipedia.net

Skupina B

Skupina B se oproti skupině A vyvíjí o něco překvapivějším směrem. Celou skupinu totiž poněkud s jistotou dominují čínští G2.iG, kterým se během druhého dne podařilo zvítězit v obou dvou sériích. Po jejich boku pak stojí severoameričtí Tundra Esports, kteří byli ještě před začátkem turnaje považováni za jasné outsidery skupiny, vzhledem k nedávným výkonům jejich regionu. O druhé místo se dělí s Falcons, kteří se i přes nevydařený druhý den díky náskoku z prvního dne stále drží na horních příčkách své skupiny.

Největším překvapením je však kolísavá forma Liquid, jednoho z hlavních favoritů na výhru celého turnaje. Po druhém hracím dni se sotva drží na izolované čtvrté příčce a zítřejší boj proti čínským LGD Gaming rozhodne o jejich setrvání na turnaji. Východoevropští 9Pandas ale oproti svým očekáváním dopadli ještě o něco hůře a po druhém hracím dni již ztratili veškeré šance na postup. 

2. den ESL One Kuala Lumpur: Nadějný výkon Secret a dominance G2.iG
i Zdroj: Liquipedia.net
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama