1. den ESL One Kuala lumpur: Bezchybný výkon Skiterova týmu, SaberLight v těsném závěsu
i Zdroj: Valve
Esport Článek 1. den ESL One Kuala lumpur: Bezchybný výkon Skiterova týmu, SaberLight v těsném závěsu

1. den ESL One Kuala lumpur: Bezchybný výkon Skiterova týmu, SaberLight v těsném závěsu

Michal Glückselig

Michal Glückselig

11. 12. 2023 16:12

První den skupinové fáze ESL One Kuala Lumpur vyšel výrazně nejlépe pro Skitera. Dočkali jsme se také několika překvapivých výsledků.

Reklama

První hrací den z pohledu domácích zástupců

První den skupinová fáze ESL One Kuala Lumpur nabídl prvních dvanáct zápasů, které nám daly ochutnat sílu jednotlivých týmů a jejich herní formu, se kterou na tento prestižní prvoligový turnaj vstoupily. Ze všech domácích zástupců do turnaje nejlépe vstoupil Oliver “Skiter” Lepko, společně s jeho čerstvě vzniklým týmem Falcons. Ti si nejprve poměrně rychle poradili s čínskými LGD Gaming a následně zvládli navázat i výhrou nad Liquid, jenž patří k hlavním favoritům na výhru celého turnaje.

Jonáš “SaberLight” Volek, který v barvách týmu Liquid zaskakuje za Netu “33” Shapira, si ale naštěstí ještě před utrpěním porážky od Falcons připsal výhru proti východoevropskému celku 9Pandas. V tabulce se tak momentálně nachází se skórem 1-0-1 a ještě stále může bojovat o postup do horní části pavouka playoff. Nejhůře dopadl první den pro Miroslava “BOOM” Bičana, přesto ale nešlo o úplné fiasko. BOOM společně s týmem Secret sice nestačil na čínské Azure Ray, z boje proti západoevropským kolegům, Gaimin Gladiators, si však odnesl alespoň jednu výhru. V následujících dnech ho navíc čekají papírově slabší soupeři a stále se tak může držet naděje na postup do play-off.

Skupina A

Skupina A, která před turnajem vypadala jako snáze předvídatelná, se nakonec ukázala býti tou vyrovnanější. Na vrcholku tabulky se totiž namísto favoritů v podobě západoevropských Gaimin Gladiators a východoevropských BetBoom nachází čínští Azure Ray a jihoasijští Blacklist International. Rozdíl ale činí pouhý jeden bod a po prvním hracím dni tak lze jen těžko určit jasné favority na postup. 

Zpátky se nedrželi ani papíroví outsideři a kromě týmu Secret si jednu výhru připsali i jihoameričtí Wawitas Sagazes, jediný tým, který se ESL One Kuala Lumpur účastní bez organizace. Tu navíc získali právě proti BetBoom a žádný z jejich budoucích soupeřů by je tak rozhodně neměl podcenit.

1. den ESL One Kuala lumpur: Bezchybný výkon Skiterova týmu, SaberLight v těsném závěsu
i Zdroj: Liquipedia.net

Skupina B

Skupina B doručila o něco jasnější pohled na momentální formu jednotlivých týmů. Vrcholek týmu jasně dominuje tým Falcons a poněkud překvapivě také Tundra Esports. Té se podařilo ukořistit bývalou sestavu TSM a svého přestupu do severoamerického regionu prozatím dozajista nelitují. Podařilo se jim totiž porazit jak silné G2.iG z Číny, tak i východoevropské 9Pandas.

Těm se naopak zatím příliš nedaří a jako jeden ze dvou týmů na turnaji si doposud nepřipsali jedinou výhru. Druhou, podobně smolnou sestavou, jsou LGD, kterým zjevně akvizice nových hráčů příliš nesvědčí a prozatím vše nasvědčuje tomu, že svůj trůn pomyslné čínské jedničky budou muset na dobu neurčitou opustit.

1. den ESL One Kuala lumpur: Bezchybný výkon Skiterova týmu, SaberLight v těsném závěsu
i Zdroj: Liquipedia.net
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama