Tundra Esports propouští svou Dota 2 sestavu po necelém měsíci
i Zdroj: Tundra Esports
Esport Článek Tundra Esports propouští svou Dota 2 sestavu po necelém měsíci

Tundra Esports propouští svou Dota 2 sestavu po necelém měsíci

Michal Glückselig

Michal Glückselig

3. 1. 2024 11:45

Ex-TSM soupisku, kterou Tundra Esports před necelým měsícem uvítala pod svá křídla, nakonec po krátké době znovu propouští.

Reklama

Krátká štace ex-TSM sestavy

Akvizice čerstvě propuštěné soupisky severoamerických TSM se pro Tundra Esports jevila jakožto nový a především slibný začátek. Po konci Dota Pro Circuitu a následném úpadku druholigové scény, se totiž hledání nového talentu podstatně ztížilo a získat pod svá křídla již sehranou sestavu se tak dalo považovat za velkou výhru. 

Tundra Esports ovšem po výhře loňského The International patří mezi organizace s velkými ambicemi a osmé místo na ESL One Kuala Lumpur, které pro ně jejich novopečená soupiska získala, zřejmě nebylo dost. Ani ne po měsíci se tak Tundra rozhodla začít znovu od začátku a se sehranou sestavou z TSM se rozloučit.

Pokládání základů pro novou sestavu

Nejvíce pozoruhodný je na tomto kroku fakt, že zázemí Tundra Esports opustila pouze čtveřice hráčů Enzo “Timado” Gianoli, Jonathan “Bryle” De Guia, Ilyas “kasane” Gainullin a Aleksandr “Immersion” Khmelevskoi, zatímco Matthew “Whitemon” Filemon v týmu prozatím zůstává. Tundra Esports se tak zjevně neplánuje z kompetitivního prostředí Doty 2 stáhnout a naopak spřádá plány jak vybudovat novou, úspěšnou sestavu.

Té by mohl být součástí i Martin “Saksa” Sazdov, který je v organizaci stále veden v soupisce neaktivních hráčů. Ten se před vypuknutím loňského The International rozhodl dát si od kompetitivního hraní pauzu kvůli problémy s mentálním zdravím. Vzhledem k tomu, že šlo pravděpodobně o nejklíčovějšího hráče během nejúspěšnějšího roku Tundra Esports, se tedy dá předpokládat, že by po svém návratu mohl svou současnou organizaci reprezentovat i nadále.

Dalšími potenciálními posilami by se pro Tundru mohla stát jeden z dvojice hráčů Ivan “Pure” Moskalenko či Ivan “MinD_ContRoL” Ivanov, kteří jsou nyní na trhu dostupní jakožto hráči bez organizace. Zcela vyloučit také nelze návrat Topiase “Topson” Taavitsainena, který již Tundru krátkou dobu reprezentoval během The International a s nově postavenou sestavou by se mohl sehrát o něco lépe. Z oficiálního hlediska ale prozatím není nic jasného a na to, co Tundra plánuje, si ještě budeme muset počkat.

Současná sestava Tundra Esports:

  1. -
  2. -
  3. -
  4. -
  5. Matthew “Whitemon” Filemon
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama