Historicky největší restrukturalizace Nigma Galaxy - tým opouští hned čtyři hráči
i Zdroj: Nigma Galaxy
Esport Článek Historicky největší restrukturalizace Nigma Galaxy - tým opouští hned čtyři hráči

Historicky největší restrukturalizace Nigma Galaxy - tým opouští hned čtyři hráči

Michal Glückselig

Michal Glückselig

21. 12. 2023 15:22

Nigma Galaxy si po neúspěšném roku 2023 prochází velkou restrukturalizací a mění hned čtyři své současné hráče.

Reklama

Úpadek nadějně vypadající organizace

Evropská esport organizace Nigma je již několik let dlouhodobou stálicí Doty 2. Byla založena v roce 2019 Kurem “KuroKy” Salehi Takhasomim, bývalým kapitánem týmu Liquid a výhercem The International 7, který spolu s třemi tehdejšími spoluhráči plánoval navázat na dosažené úspěchy pod svou vlastní vlajkou. To se mu ale v průběhu let již nepodařilo a namísto postupného vzestupu docházelo spíše k úpadku a neschopnosti soutěžit na prvoligové úrovni. 

V roce 2022 tedy došlo k prvním drobnějším změnám, které vyvrcholily Amerovou “Miracle-” Al-Barkawiho pauzou kvůli zdravotním potížím, čímž došlo k definitivnímu rozpojení centrální čtveřice této sestavy. Přestože KuroKy zkoušel v průběhu roku 2023 sázet jak na mladý talent, tak i na zaběhlé veterány, nic z toho ke kýženému úspěchu nevedlo, a tak nyní stojíme před dosud největší restrukturalizací této organizace.

Historicky největší restrukturalizace hráčské soupisky Nigma Galaxy

Vůbec největší rozruch vzbudily zprávy o odchodu dvojice Marouna “GH” Merheje a Ivan “MinD_ContRoL” Ivanova. Zatímco první zmiňovaný hráč tým Nigma Galaxy definitivně neopouští a pouze si dává pauzu od kompetitivního hraní, MinD_ContRoL se s týmem loučí natrvalo a čeká ho hledání si nového angažmá, či kompletní ukončení kariéry profesionálního hráče. Ať tak či onak, KuroKy tak v Nigmě zůstane jako poslední hráč, který byl součástí týmu Liquid z éry The International 7-9.

Kámen na kameni ale nezůstal ani na ostatních pozicích a s týmem se loučí i oba dva nejnovější přírůstky na carry pozicích, Yuma “Yuma” Langlet a Kasra “Mikey” Mesbah. Oba dva hráči si v této známé evropské organizaci zahráli pouze několik měsíců, svá očekávání zjevně nedokázali naplnit a jejich kontrakty o spolupráci tak byly rozvázány. 

Čtyři volné pozice, pouze jeden nástupce

Přestože všechna oznámení o odchodu hráčů proběhla poměrně narychlo, jejich nástupce prozatím KuroKy dokázal sehnat pouze na midlane. Té se znovu zhostí Sumail “SumaiL” Hassan, který se tak po krátké štaci v Číně znovu vrací zpět do evropského regionu. Jeho znovuakvizice ale působí spíše jako nouzové řešení, neboť to byl právě Mikey, který jeho pozici midaře Nigmy v květnu tohoto roku nahradil a se SumaiLem tak vedení Nigmy nejspíše taktéž nebylo spokojené. 

Dalším potenciálním nástupcem se jeví být Amer “Miracle-” Al-Barkawi, který je stále oficiálně pod vlajkou Nigma Galaxy. Ten ale stále neoznámil svůj návrat zpět na profesionální scénu. O případných nových akvizicích na pozici offlane a supporta pak není známo vůbec nic.

Současná sestava Nigma Galaxy:

  1. -
  2. Sumail “SumaiL” Hassan
  3. -
  4. -
  5. Kuro “KuroKy” Salehi Takhasomi
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama