Náhlé změny v týmu Secret! BOOM si zahraje s dvěma novými spoluhráči
i Zdroj: hawk.live
Esport Článek Náhlé změny v týmu Secret! BOOM si zahraje s dvěma novými spoluhráči

Náhlé změny v týmu Secret! BOOM si zahraje s dvěma novými spoluhráči

Michal Glückselig

Michal Glückselig

7. 1. 2024 12:40

V rámci pauzy mezi jednotlivými turnaji proběhly v týmu Secret poněkud nečekaně změny v soupisce.

Reklama

Změny navzdory ucházejícím výsledkům

Po konci ESL One Kuala Lumpur se některé z týmů začaly připravovat na novou kompetitivní sezónu a jali se upravování svých soupisek. Přestože se jednalo především o týmy, které se v uběhlém roce 2023 nesetkaly s úspěchem, poněkud překvapivě ke změnám došlo i v týmu Secret. 

Ti si přestavbou své sestavy prošli již před ESL One Kuala Lumpur, kdy se do týmu mimo jiné vrátil i český hráč Miroslav “BOOM” Bičan. A vzhledem k doručeným výsledkům lze s klidným srdcem říci, že šlo o změny k lepšímu. Týmu Secret se podařilo probojovat skrze západoevropské kvalifikace a následně si pro sebe získat sdílené 7.-8. místo, což lze u čerstvě složeného týmu považovat za velký úspěch.

Navzdory tomu padlo rozhodnutí o přesunutí Yeika “MidOne” Nai Zhenga a Daniyala “yamich” Lazebnyyho na střídačku a hledání jejich nástupců. V týmu tak zjevně musely panovat určité neshody, neboť z hlediska výsledků na ESL One Kuala Lumpur Secret své ambice více než naplnili.

Nouzové řešení, nebo promyšlený krok?

Jako nové spoluhráče si kapitán týmu Clement “Puppey” Ivanov vybral jihoasijského midaře Tenga “Kordan” Tjin Yaa a polského supporta Marcela “Ekki” Hołowienka. V obou případech pak jde spíše o oslabení, neboť oba dva hráči disponují pouze pramálo zkušenostmi. 

Kordanův největší úspěch je vítězství v letním splitu jihoasijské Dota Pro Circuit ligy a účast na Bali Majoru, jinak se však pohyboval především na druholigové, až třetiligové scéně. U Ekkiho jsou pak zkušenosti ještě o něco menší. Ve své kariéře se dosud na prvoligový turnaj nepodíval a po většinu času se účastnil spíše třetiligových turnajů. 

Akvizice těchto dvou hráčů tedy musela být spíše nouzovým řešením, nežli dlouho promýšleným krokem, který by měl s jistotou přinést lepší výsledky. Tým Secret ale přesto není radno podceňovat. Puppey je znám svou prací s na první pohled méně talentovanými hráči a již mnohokrát všem vytřel zrak, když se s papírově slabou sestavou dokázal probojovat mezi světovou špičku. Ostatně, něco podobného se stalo i na ESL One Kuala Lumpur.

Současná sestava týmu Secret:

  1. Remco “Crystallis” Arets
  2. Tenga “Kordan” Tjin Yaa
  3. Miroslav “BOOM” Bičan
  4. Marcel “Ekki” Hołowienko
  5. Clement “Puppey” Ivanov
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama