Dotabuff končí (aktualizace: DB je zpátky!)
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Dotabuff končí (aktualizace: DB je zpátky!)

Dotabuff končí (aktualizace: DB je zpátky!)

ankerek

ankerek

26. 1. 2013 09:43

Valve několika kroky kompletně zrušilo Dotabuff možnost sbírání dat z Doty.

Reklama

Ještě před pár dny to vypadalo s Dotabuff slibně. Technicky perfektní stránka, která sbírala, zpracovávala a zveřejňovala statistiky hráčů z Doty 2. U lidí velmi oblíbená, protože to bylo jediné místo, kde se k takovým statistikám mohli dostat.

Chystalo se mnoho nových funkcí včetně placeného Dotabuff plus a velmi očekávaného Dotabuff Ratingu. Budoucnost Dotabuff vypadala velice slibně. Včera tyto všechny nové funkce vydali a ani ne den poté přišlo oznámení, že stránka končí.

Valve totiž zrušilo způsob sbírání dat, který Dotabuff používal

Krom toho také v posledním patchi přidali hráčům možnost povolit/zakázat sdílení informací o jejich Dota 2 statistikách aplikacím třetích stran (např. Dotabuffu). Tato možnost je v základu vypnutá. Většina hráčů nebude tedy poskytovat data o svých hrách Dotabuffu, pokud si to nepřenastaví. To znamená, že ve většině her budou chybět důležitá data, bez kterých se nedají dělat přesné statistiky.

Dále bylo znemožněno stahování replayů, které byly jedním ze základních stavebních kamenů Dotabuff.

Jedinou možností je nyní ke sbírání dat používat WebAPI, které prý bylo zezačátku velmi nestabilní a poté i vypnuto. WebAPI bylo včera znovu spuštěno.

Dotabuff ve svém prohlášení dále píše, že poslední půl rok bylo s Valve v kontaktu a oznamovalo předem připravované funkce. Nicméně Valve bylo zticha a vypadalo to, že nic nenamítalo k těmto funkcím. Ono také záleží na tom, co všechno jim Dotabuff psalo. Říkalo jim doopravdy všechno? Nevynechali něco důležitého jako třeba placený Dotabuff plus? To se už asi nedozvíme, ale je pravda, že tento krok Valve je celkem ukvapený a zrušili tím, velmi oblíbenou stránku hráčů Doty 2 a úsílí a čas, který do toho programátoři Dotabuff dali, přišel vniveč.

A co bude s Dotabuff dále?

Je tu několik možností. Buď se celý Dotabuff přeprogramuje a bude sbírat data pomocí WebAPI nebo Valve podlehne nátlaku komunity a domluví se s Dotabuffem na nějaké alternativě. Tak jako tak, Dotabuff už nebude takovým jako býval. Nebo přinejhorším na dobro skončí.

Aktualizace 26.1. 19:50: Dotabuff je zpátky! Všechny statistiky jsou zpátky, jen není možné sbírat nové. Programátoři pracují na řešení.

zdroj: dotabuff.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama