Tesoro klávesnice

Uplny zacatek

Dotazy, rady, tipy a diskuse ohledně strategií, buildů, mechaniky, nastavení...

Uplny zacatek

Příspěvekod Saigon » pát 17. srp 2012 20:36:40

Ahoj vsichni, tak jsem se konecne dostal k bete tehle hry a potreboval bych poradit. Chci se zeptat co si mam vsechno na zacatek nastavit(co je potrebny a co ne), jaky jsou nejlepsi hrdinove a predmety pro zacatecnika a jak vlastne fungujou servery. Napriklad v csku mam oblibeny servery kam se staci napojit, tak jestli to je neco podobnyho. Dekuji vsem za rady a tipy. S pozdravem saigon
Nováček
Saigon

Počet příspěvků na fóru: 1
Počet komentářů na webu: 0

Dostal poděkování: 0 x

Re: Uplny zacatek

Příspěvekod KRANG » pát 17. srp 2012 21:03:44

hrdina neni zadny nejlepsi spis se rozdeluji na urcity role... casem sam zjistis co ti vyhovuje
a server si akorat vyberes jestli chces hrat na evrope nebo americe atd
Expert
KRANG

Počet příspěvků na fóru: 649
Počet komentářů na webu: 136

Dostal poděkování: 166 x

6x Vítěz DOTA2.cz Sunday Madness Turnaje.

Příspěvekod Eternal_Suffering » pát 17. srp 2012 21:20:21

Pro začátečníky je nejlepší Huskar, to je hrdina, kterýho by zahrál i těžce mentálně zaostalý jedinec s jednou rukou a bez 4 prstů.
https://dotabuff.com/players/90617441
Solidní hard/semi carry a solo mid, ale nejhorší support na světě :D
Kdo má chuť si zahrát pohodovou hru, at si mě přidá na steamu (v profilu) :)
Mírně pokročilý
Eternal_Suffering

Počet příspěvků na fóru: 226
Počet komentářů na webu: 5

Dostal poděkování: 4 x

Příspěvekod Fugassssssss » pát 17. srp 2012 21:36:06

to by nezahrál, protože kdyby měl jen jeden prst na jedné ruce, tak by ho pravděpodobně použil k dloubání se v nose tak jako já
Obrázek Obrázek

Za tento příspěvek Fugassssssss získal poděkování: 2x
DGUMarty
Pokročilý
Fugassssssss

Počet příspěvků na fóru: 470
Počet komentářů na webu: 121

Dostal poděkování: 80 x

Příspěvekod VeseleVianoce » pát 17. srp 2012 21:37:32

My sme spolubývajúceho učili na sniperovi. Čisto tréning last hittov a pohybu. Potom keď už zbytočne nezomieral a vedel si nafarmiť tak rad radom každý hrdina. Potom sme ho začali učiť item buildy. To všetko proti botom. A potom až sme začali s ním hrávať hry. 2 mesiace a bol z neho priemerný hráč :)
Obrázek
Člen
VeseleVianoce

Počet příspěvků na fóru: 115
Počet komentářů na webu: 62

Dostal poděkování: 15 x

Příspěvekod SashaFuckingGrey » pát 17. srp 2012 22:09:32

Eternal_Suffering píše:Pro začátečníky je nejlepší Huskar, to je hrdina, kterýho by zahrál i těžce mentálně zaostalý jedinec s jednou rukou a bez 4 prstů.

Mel by ses vratit k lolku.
Unser Führer raucht nicht und trinkt keinen Alkohol.
Expert
SashaFuckingGrey

Počet příspěvků na fóru: 519
Počet komentářů na webu: 173

Dostal poděkování: 119 x

Druhé místo v anketě MIDASKA 2012 v kategorii Hater roku. |

Příspěvekod Charcoal » pát 17. srp 2012 22:59:04

já se učil asi měsíc v kuse na začátku na Clinkzovi
Obrázek
Začátečník
Charcoal

Počet příspěvků na fóru: 68
Počet komentářů na webu: 7

Dostal poděkování: 6 x

Příspěvekod Stoky » sob 18. srp 2012 0:05:03

Je to tezke takhle rict, ale pokud jsi MOBA netknuty, tak bych doporucil hrdinu co nema moc co hrat...resp. aspon se nemusi hrat...muj jasny favorit je Dragon Knight (Davion). Ja mam oblibeny easy build - 0breath, 1stun, 4armor a pak jen staty a ulti. a co se tyka itemu tak ty co jsou doporucene ve hre, idealne vybirat ty bez aktivacni schopnosti.

Davion toho hromadu prezije (diky statum, armoru a ulti, ktera zrychluje pohyb) a tak se clovek muze seznamit s hrdiny co stoji po jeho boku a proti nemu. K tomu ma i relativne kratkou animaci utoku.

Jinak zaklad je cca tusit co te muze zabit (ktery hrdina a jak), a kdyz nevis tak si to po hre precti (na nejake dota 2 wiki). Nevim jestli je to mnou nebo dotou, ale ja kdyz jsem se postavil nejakemu herovi podruhe tak jsem si po chvili vzpomel co vlastne ktera jeho abilita presne dela (samozrejme po prvnim pouziti). Kdyz takhle poznas hrdiny, tak pak uz je jedno koho hrajes a da se hrat treba random...
Začátečník
Stoky

Počet příspěvků na fóru: 59
Počet komentářů na webu: 15

Příspěvekod Eternal_Suffering » sob 18. srp 2012 0:38:35

SashaFuckingGrey píše:
Eternal_Suffering píše:Pro začátečníky je nejlepší Huskar, to je hrdina, kterýho by zahrál i těžce mentálně zaostalý jedinec s jednou rukou a bez 4 prstů.

Mel by ses vratit k lolku.

Vidim, že jsem uhodil do živýho. Takže beru zpět, Huskar je velice komplikovaný hrdina a jeho zvládnutí trvá měsíce, někomu se to nepovede ani za několik let. Mimo jiné je velmi náročný na ovládání a dobrý Huskar musí být o krok napřed před protivníkem, a proto je výzvou pro nejzkušenější z nejzkušenějších (např tady sasha), proto ho začátečníkům vůbec, ale vůbec nedoporučuju ani zkoušet.

A ted se já těžká lama radši odeberu hrát svoje oblíbené Líg of Ledžeds, které jsem hrál 9 měsíců (kvůli dotě, která byla prolezlá tureckými maphaxory), protože jsem pozvánku nedostal 4 měsíce a ani jsem ji nevyhrál v množství youtube giveawayů, kterých jsem se účastnil. Znamená to tudíž, že jsem ošklivý zlý LoLkař, co vám tu bezdůvodně pomlouvá tak top class hrdiny.

Za tento příspěvek Eternal_Suffering získal poděkování od:
Baal_Zebub
Mírně pokročilý
Eternal_Suffering

Příspěvekod Sajgon » sob 18. srp 2012 1:05:55

Pro zacatek staci zmena nicku

Za tento příspěvek Sajgon získal poděkování: 5x
epYkeXistenceFugassssssssSmudlataF
Mírně pokročilý
Sajgon

Počet příspěvků na fóru: 120
Počet komentářů na webu: 80

Dostal poděkování: 37 x

5x Vítěz DOTA2.cz Sunday Madness Turnaje. 3x Vítěz DOTA2.cz 1v1 Robot of the Week turnaje 2x Vítěz DOTA2.cz 1v1 King of the Hill turnaje

Příspěvekod JohnyTheZik » sob 18. srp 2012 1:09:36

Nic proti Eternal_Suffering, ale Huskar opravdu neni pro zacatecniky. Je to skvelej hrdina, ale doporucit ho zacatecnikum je hroznej nesmysl. Pak maximalne s uckem skocej do protivniku a umrou, o tom ten hrdina neni.

Na nauceni jsou mnohem lepsi jini hrdinove.
Nováček
JohnyTheZik

Počet příspěvků na fóru: 12
Počet komentářů na webu: 19

Dostal poděkování: 6 x

Příspěvekod Sid » sob 18. srp 2012 1:22:00

VeseleVianoce píše:2 mesiace a bol z neho priemerný hráč :)

Zajimava myslenka.
Nováček
Sid

Počet příspěvků na fóru: 33
Počet komentářů na webu: 8

Dostal poděkování: 9 x

Příspěvekod SashaFuckingGrey » sob 18. srp 2012 1:24:08

Za 2 mesice si tak mozna zvyknes na to, ze te vsichni flamujou.
Expert
SashaFuckingGrey

Příspěvekod Asmoday » sob 18. srp 2012 1:37:04

Na začátek doporučuju hrát Sand Kinga, protože budeš pravděpodobě hrát s lidma na stejnej úrovni jak ty, tak se nemsíš bát nějakých ward, dustů, gemu... SK má blink kterej zároveň stunuje, invis bez CD kterej dává dmg okolo tebe, pasivku která tě nemusí zajímat, a meha imba silný U, který se bohužel 2s castí. Prostě vymaxuješ Sand Storm a stoupneš si před enemy věž, tak by na tebe nebyla vize. Storma bude ničit creepy, a tvoje creepy budou pushovat věž. Kromě plošných stunů tě nemá co zabít. Po zničení věžek na tvojí lajně přejdeš na jinou a budeš to celý opakovat... na nějakej team ser, na tvojí úrovni budou na team srát všichni. Hlavně tohle nedělej proti kompům... v jedničce to fungovalo, ale ve dvojce ti naklepou prdel.
Časem zjistíš co dělá jakej item, jak se máš pohybovat po mapě a kerej hero co umí, pak už to pude snadno.
Naposledy upravil Asmoday dne sob 18. srp 2012 1:41:45, celkově upraveno 2
Mealk:
_ _ You kill ladies for sex?
TobiWan:
_ _ No...
Mealk:
_ _ That's what you just said.
TobiWan:
_ _ I didn't s..... did I?
Mealk:
_ _ You really did.
Soe:
_ _ I'm not sure if you did, but it sound good.

Gotta Catch 'Em All... POKEMON CHAMPION!
Guru
Asmoday

Počet příspěvků na fóru: 1324
Počet komentářů na webu: 844

Dostal poděkování: 72 x

Příspěvekod Prdman » sob 18. srp 2012 1:37:59

V jednicce jsem zacinal napr na kentaurovi ci briestlbeckovi. Ve dvojce tyto hrdinove nejsou, takze tezko rict, ale takovy dk by nebyl spatny. Nejlepsi je na rozjezd podle me silny hrdina (stenght), co neco ustoji a ma nejaky pouzitelny spelly, nejlepe stun.

Co bych tedy doporucil, tak dragon knighta, slardara nebo axeho, ale i kdyz tyto hrdiny pomrvis, tak dostanes tunu flamu, protoze feednout muzes za kohokoliv a kazdemu se hodi dobra farma, kterou zezacatku nebudes zvladat kvuli skillu.

e: Samozdrejme u techto hrdinu jet na tanka, vang, hood (pozdeji treba pipu), asault, shivu, blade mail, srdce, bkb popripade treba say. Jde jen o to, aby jsi tak casto neumiral a drzel, a nekdy v tech figtech potrapil protivnika tim, ze na tebe vyhazou vsechno a tym je znici :D.
Mírně pokročilý
Prdman

Počet příspěvků na fóru: 265
Počet komentářů na webu: 76

Dostal poděkování: 28 x

Příspěvekod Eternal_Suffering » sob 18. srp 2012 1:43:56

JohnyTheZik píše:Nic proti Eternal_Suffering, ale Huskar opravdu neni pro zacatecniky. Je to skvelej hrdina, ale doporucit ho zacatecnikum je hroznej nesmysl. Pak maximalne s uckem skocej do protivniku a umrou, o tom ten hrdina neni.

Na nauceni jsou mnohem lepsi jini hrdinove.

To je pravda, ale furt Huskar co skočí do kruhu nepřátel napáchá víc škod, jak ostatní co do něj skočej :)

Skeleton je docela přátelskej pro začátečníky.
Jo a abych nezapoměl, na playdota.com jsou výborný guide co tě vtáhnou do základu doty, vážně doporučuju ;)

Jinak tady pro sashu, nikdo mě neflejmuje, flejmuješ jenom ty. Ale však ty nic jinýho ani neumíš, takže je to v pořádku.
Mírně pokročilý
Eternal_Suffering

Příspěvekod SashaFuckingGrey » sob 18. srp 2012 1:49:35

?
Expert
SashaFuckingGrey

Příspěvekod VeseleVianoce » sob 18. srp 2012 1:55:28

SashaFuckingGrey píše:Za 2 mesice si tak mozna zvyknes na to, ze te vsichni flamujou.

Beriem späť. Možno nie priemerný hráč. Ale vedel rozlíšiť hrdinov, vedel čo ktorý robí. Nevbiehal medzi protivníkov ani pod veže. S radami čo stavať a kedy komu dať stun to nebola až taká hrôza. Hrával buď s nami (full team) alebo sám proti botom.
Ale je to iné keď vedľa teba stále sedí spolubývajúci a radí ti, ako keď sa snažíš na to prísť sám..
Obrázek
Člen
VeseleVianoce

Počet příspěvků na fóru: 115
Počet komentářů na webu: 62

Dostal poděkování: 15 x

Příspěvekod Dark-Han » sob 18. srp 2012 11:29:50

Pokud si žádnou hru tohoto typu předtím nehrál tak počítej, že začátky budou dost těžký...zvlášt pokud nemáš žádného kamaráda, který by ti řekl co a jak. Když jsem já začínal, byl to chaos...tolik předmětů (často jsme s kamarádem stavěli všem hrdinům persevanci aby jsme měli regeny) a hrdinů, že člověk nevěděl co stavět a co od kterýho hrdinu čekat (myslím od protivníků, kdy týpek měl 10HP a vy ste si řekli, že konečně získáte svůj vytoužený kill a on vás zmasakroval během toho než ste stihli dat stun). Pamatuji si, že jsem si i během hry otvíral diskuze na dasnetu abych věděl, co na kterýho hrdinu stavět a jak ho jet.

Hra to není vůbec jednoduchá a stále je se čemu učit. Když to tak vezmu tak mě osobně trvalo minimálně rok abych dokazál nějak schopně hrát za každého hrdinu a něco uhrát. Po nějakých dvou rocích jsem už dostal nějakej takovej ten cit kdy člověk ví jakej item buidl v jaký situaci je dobrý, jaký hrdina je dobrý na tu danou situaci atd.

Jinak k tomu hrdinovi...řekl bych, že na začátky není špatnej Lion, má "target" stun, takže ho začátečník lehčeji trefí oproti AOE stunu liny např., dobrej disable a učko, který udělá z papírů škvarek.
Naposledy upravil Dark-Han dne sob 18. srp 2012 11:51:46, celkově upraveno 1
Člen
Dark-Han

Počet příspěvků na fóru: 94
Počet komentářů na webu: 23

Dostal poděkování: 12 x

Příspěvekod Stoky » sob 18. srp 2012 11:46:13

No ja bych to nevidel tak cerne. Co se tyka itemu, tak ma dota nastesti nejaky ten item helper, takze kdyz zjistis jak pracovat se shopem (ze se ti treba po kliknuti item ukaze co vsechno je na nej potreba a kolik stoji a ze se nektere veci daji koupit jen v lese apod.), tak itemove se nemuzes splest, spis bych se byt tebou soustredil ciste na tech 9 hrdinu co hraji s tebou (resp. proti) a sleduj kdo te muze zastunovat, kdo ti muze dat velkou dmg a kdo treba od tebe dostava hodne dmg. DK sem vybral protoze ma jedinou abilitu v akci a tu jeste kdyz nepouzijes a nebo nepouzijes spravne tak se nic moc nedeje (neni to vec co vyhrava nebo prohrava fighty). Podobny hrdiny takovy hrdina je treba jeste SK (Skeleton King). Tam mam easy build: 1bod stun => a pak uz jen max lifesteal a krit plus samozrejme ulti a staty. Ale na zacatku neni ani tak dulezite co hrajes ty, ale co hraji ostatni. Sleduj ostani hrdiny aby si vedel co ti hrozi, kdyz to budes vedet muzes se soustredit treba na lasthitovani a farmeni, nebo na pohyb po mape, sledovaní ostatních a jiné.
Začátečník
Stoky

Počet příspěvků na fóru: 59
Počet komentářů na webu: 15

Další

Zpět na Dota 2 poradna