Tesoro klávesnice

Uplny zacatek

Dotazy, rady, tipy a diskuse ohledně strategií, buildů, mechaniky, nastavení...

Re: Uplny zacatek

Příspěvekod Anderiel » sob 18. srp 2012 12:07:06

stoky, prosimte ty bud ticho, ale fakt uplne bud ticho, kazís tady nový lidi svejma dementníma buildama. Sorry ale potkat te ve hre kdyz hrajes daviona s lvl 1 stunem a bez ohne tak te vyflamuju tak ze te ani tvoje matka nepozná, to samý leoric s lvl 1 stunem....Jako sorry ale to ze neumíš pouzívat nic jinýho než rightclick by mělo pro tebe spíš znamenat se to naučit, ne hrát všechno tak aby si nic nemusel dělat..
Člen
Anderiel

Počet příspěvků na fóru: 164
Počet komentářů na webu: 30

Dostal poděkování: 10 x

Příspěvekod rany » sob 18. srp 2012 12:26:16

Jet daviona bez jednoho z nejužitečnějších spellu v early game, kterej můžeš díky vysoký výdrži a soulringu spamovat na cd, tak to je fakt hovno. Navíc skeleton, kterej maxuje debilní lifesteal od začátku, kterej ti maximálně pushne linku mi přijde taky useless.
Expert
rany

Počet příspěvků na fóru: 664
Počet komentářů na webu: 297

Dostal poděkování: 117 x

Příspěvekod Fugassssssss » sob 18. srp 2012 12:32:52

už nevim, kdo to přesně řek (parafrázuju) - "Maxovat stun u leorica je šit, dává to pak jen víc demidž."
Obrázek Obrázek
Pokročilý
Fugassssssss

Počet příspěvků na fóru: 471
Počet komentářů na webu: 121

Dostal poděkování: 80 x

Příspěvekod Stoky » sob 18. srp 2012 13:34:08

Takze detatka...radim tu nekomu, kdo dotu nemel nikdy v pazourech, takze si nechte Vas kouzelny OT, jak hrat ktereho hera. Tohle neni topic o optimalnim buildu ale o tom, jak se naucit hrat dotu. A kdybys me potkal ve hre, tak bys me napsal jednu zpravu a ignore...nauc se chovat pak zkus nekomu neco psat.

Tak jeste jednou mame tu hrace ktery nevi co se ve hre deje. To aby pouzival soulring je absolutni hovadina kdyz nevi ze ma proti sobe linu ktera ho na 5 levelu po pouziti proste killne...takze si pls nechte rady do nejake diskuze o hrdinech ja se tu jen snazim pomoct cloveku co se to uci hrat.

btw. mam odehrano dost doty (a na slusne urovni) a i jinych zkusenosti abych dokazal videt big picture a dokazal si predstavit ze novacek asi nebude hrat to same co normalni hrac...
Začátečník
Stoky

Počet příspěvků na fóru: 58
Počet komentářů na webu: 15

Dostal poděkování: 4 x

Příspěvekod Anderiel » sob 18. srp 2012 16:20:13

A čemu pomuže když ho naučíš hrát špatně?

on topic: http://www.playdota.com/learn je tam všechno o obecnym gameplayi, akorát je to delany na klasiku, ale to by nemel bejt takovej problém
Člen
Anderiel

Příspěvekod Stoky » sob 18. srp 2012 17:26:15

Andariel: Tuhle reakci sem presne cekal...tohle preci neni ze mu predavam nejaky spatny navyk, ktereho se pak bude mesice zbavovat (a ze jich predat jde hromada), ja jen radim build pro zacatecnika, ktery pokryje podle meho nazoru presne potrebu tech cca 20-50 nez se na nem vystridaji vsichni hrdinove. Kdyz ses ucil jezdit na kole, tak si mel taky pomocna kolecka a nebo te rodice pridrzovali, ale spatne ses tim jezdit nenaucil. Jen si casem zjistil ze pomoc uz nepotrebujes...a tady doufam ten clovek casem zjisti, ze staty taky nepotrebuje a bude moct hrat plnejsi hru

Jeste jednou naposled opakuju: Podle meho nazoru je pro zacatecnika na prvnim miste poznat co ktery hrdina priblizne dela (pokud pominu to co se clovek nauci za nekolik her - jak nakupovat, jak pouzit abilitu, jak picknout, jak jak jak...). K tomu aby tohle zacinajici hrac mohl poznat tak jsou lepsi hrdinove kteri vydrzi hodne chyb (DK se svym armorem a regenem, a SK se svymi dvema zivoty a lifestealem)...to jestli je optimalni jet staty nebo ne do normalni hry, je uplne jina otazka.
Začátečník
Stoky

Příspěvekod Anderiel » sob 18. srp 2012 18:53:44

ano, naučit se co každý hrdina dělá je duležitý, ale to se udělá tak že si člověk za každýho zahraje :D a skill buildy se muze ucit rovnou správně

Za tento příspěvek Anderiel získal poděkování od:
pesslovany
Člen
Anderiel

Příspěvekod Asmoday » sob 18. srp 2012 18:57:39

Jop, je to tak... Stoky mu radí hera, kterej je jednoduchej na zahrání, a zároveň poměrně užitečnej. Taky jsem takle hrál DKčko nazačátku. Ono když neumíš pořádně pracovat s manou, a nevíš co přesně dělaj hera proti tobě, tak si ti vyplatěj staty víc než nuke. Stejně by měl hrát s lidma +- na jeho úrovni, takže tam neni pomalu co posrat. Aby si člověk co teprv začíná s dotou kupoval Soul Ring? To mu akorát pomůže do hrobu... to samí s Armletou, pokud nevíš jak přesně funguje, kdy se vyplatí jí mít zaplou a kdy ne, tak ti může uškodit víc než pomoc.
Mealk:
_ _ You kill ladies for sex?
TobiWan:
_ _ No...
Mealk:
_ _ That's what you just said.
TobiWan:
_ _ I didn't s..... did I?
Mealk:
_ _ You really did.
Soe:
_ _ I'm not sure if you did, but it sound good.

Gotta Catch 'Em All... POKEMON CHAMPION!
Veterán
Asmoday

Počet příspěvků na fóru: 1210
Počet komentářů na webu: 733

Dostal poděkování: 62 x

Příspěvekod pesslovany » sob 18. srp 2012 22:01:17

stoky hraj dotu jeětě pár let a pak raď a budeme všichni šťastní :)
a tvoje noob friendly buildy nic nemeni na tom ze lifesteal za leorica na zacatku nic nedela maximalne stezuje lastihty kvuli poloze creepu ----> demence jak pro nooby tak pro pro
" Noc se přikrádá a moje stráž začíná.Neskončí až do mé smrti.Budu žít a zemřu na svém stanovišti.Jsem meč v temnotě.Jsem strážce na zdech.Jsem oheň,který hoří ve tmě,světlo,které přináší úsvit,roh,který probouzí spící,štít, který chrání říše lidí.Svěřuji svůj život a čest Noční hlídce, pro tuto noc a pro všechny noci, které přijdou."
Obrázek
Guru
pesslovany

Počet příspěvků na fóru: 1666
Počet komentářů na webu: 831

Dostal poděkování: 124 x

Příspěvekod KRANG » sob 18. srp 2012 22:23:19

nedavno jsem ucil hrat kamose a musim se priklonit spis k tomu DKcku nez ostatnim napadum....sice to neni dobry build ale je to takovy ktery vyuzije lip nez lepsi build :D
uplnej novacek vubec netusi a vy mu zacnete valit do hlavy zkratky jako BKB (nemluve o tom ze na to ani nenasetri)
Expert
KRANG

Počet příspěvků na fóru: 649
Počet komentářů na webu: 136

Dostal poděkování: 161 x

6x Vítěz DOTA2.cz Sunday Madness Turnaje.

Příspěvekod Majky » ned 19. srp 2012 0:00:41

Mam taky pocit ze tento chalan vobec netusi co dota je, cize vase guidy su mu pekne na rit kedze nerozumie polovice z toho co ste napisali.

Ja som ako zaciatocnik na w3 zacinal sam tak ze som si proste zapal hru s botmi a skusal ... Az potom ked som si osvojil co ti boti robili, co stavali a ako co pouzivalit, tak az vtedy som si dovolil ist dakde na low public. Guidy som nepouzival, aj ked teraz by som urcite po nich siahol. Takze urcite odporucam preluskat dajake cisto BASIC guidy pre takych co ani len netusia co to Dota je a bola. A urcite si vyberat herov s ktorymi sa neda toho vela pokazit
Pokročilý
Majky

Počet příspěvků na fóru: 356
Počet komentářů na webu: 85

Dostal poděkování: 42 x

Příspěvekod DGU » ned 19. srp 2012 0:25:40

Necrolyte.
Obrázek
Pokročilý
DGU

Počet příspěvků na fóru: 326
Počet komentářů na webu: 75

Dostal poděkování: 50 x

Příspěvekod Prdman » ned 19. srp 2012 1:10:38

KRANG píše:nedavno jsem ucil hrat kamose a musim se priklonit spis k tomu DKcku nez ostatnim napadum....sice to neni dobry build ale je to takovy ktery vyuzije lip nez lepsi build :D
uplnej novacek vubec netusi a vy mu zacnete valit do hlavy zkratky jako BKB (nemluve o tom ze na to ani nenasetri)

Tak ja pocital, ze uz tu hru hral a ma neco za sebou, aspon treba 10 her a vi jak to chodi. Jestli tu kazdy prijde pred hranim a zacne se ptam, co ma kupovat, jak to ma hrat, jake hrdiny ma hrat a podobne debility, tak se nic nenauci. Vzdy je praxe>uceni, takze on sam si musi trenovat, hrat hrdiny, koukat na replaye, streamy, cist si guildy, sam se ucit a ne psat na forum. Je logicke, ze mu tu kazdy poradi neco jineho a co je podle neho dobre, ale to nemeni nic na tom, ze mu to nic neda. Hry jsou napr jako sport, musis drit, snazit se, trenovat, aby si byl lepsi. Ono se vsechno lehce rika a pise, ale realita je trosku jina. V dote1 byli hraci, co hrali treba 3 roky, nez se vubec dostali do mid skill skupiny a hrali proti zkusenejsim hracum, a nikdo na nejake forka nepsal poradte mi. Co prisla dota2, tak vsichni by chteli jen radit, vsichni jen fnukaj a vsichni jsou nejchytrejsi a nejlepsi, pritom dotu hrajou pul roku nebo rok a skill je minimalni. Bohuzel to lepsi nebude, tak jsem mu tam napsal, co doporucuju, jestli nechape, jeho problem, at se stara. To je asi vsechno...
Mírně pokročilý
Prdman

Počet příspěvků na fóru: 235
Počet komentářů na webu: 70

Dostal poděkování: 26 x

Příspěvekod KRANG » ned 19. srp 2012 2:06:19

aha takze typek se zepta jak na to a ty mu vpalis informace ktery nedovede ani pouzit a ani jim nemuze rozumet a pak udelas ramena a reknes mu aby se snazil :D
hodne logicky uvazovani

Za tento příspěvek KRANG získal poděkování od:
sepaleN
Expert
KRANG

Počet příspěvků na fóru: 649
Počet komentářů na webu: 136

Dostal poděkování: 161 x

6x Vítěz DOTA2.cz Sunday Madness Turnaje.

Příspěvekod Stoky » ned 19. srp 2012 11:08:44

pesslovany: Moc nerozumim jak zacatecnikovi pomuze, kdyz mi nadavas...ale budiz kazdy jsme nejaky...a pokud ti vadi lifesteal tak se nauc trosku ovladat lane-control, samozrejme ze lifesteal to dela tezsi ale kdyz je clovek schopny si obcas seknout do sveho creepa jeste pred deny tak se to tim srovna...je to cca 4-5 ran na spawn...

Co se tyka nejakych zakladu, tak pocitam s nekolika zakladnimy predpoklady pro hrace:
Uz mel dotu nekdy zapnutou a podival se po mape, a zna zakladni mechaniky (kde je obchod, jak vydelavat zlataky, jak se nakupuje, jak se skladaji itemy apod.)
Ma aspon zakladni znalost anglictiny, aby si mohl precist co ktera abilita a item delaji.
Kdyz necemu nerozumi tak se zepta, ale neskonci jen u teorie.

Proslo mi pod rukama dost zacatecniku nejen v Dote (ale hlavne v SC2) a tak sem si osekal zaklady hry aby ji dany clovek na zacatku pochopil. Neni potreba za kazdeho hrdinu odehrat hru, ale s kazdym hrdinou...pro zacatecnika...zacatecnikovi je jedno ze ma nejaky spell takovy a makovy range a takovy a makovy aftereffect...zacatecnik potrebuje vedet ceho je jeho souper a spoluhrac schopen...ja osobne napriklad jsem skoncil s "poradnym" hranim doty na verzi 6.35 a od te doby sem ji (dotu, Hon, dotu2) hral jen tak rekreacne (par her do mesice) a jen za hery kteri me bavili, takze jsem nekolik "novych" hrdinu ani nehral a pri tom vim co delaji, protoze sem uz mockrat hral proti nim nebo s nima...samozrejme ze j nakonec dobre si za kazdeho hrdinu zahrat, ale k pochopeni jejich skillu to neni nezbytne...
Začátečník
Stoky

Příspěvekod Azoxid » ned 19. srp 2012 12:37:27

Tak ohledně hrdinů pro začátek bych to viděl na výše zmiňovaného Dragon Knighta, Skeleton Kinga. Taky Tidehunter mi přijde celkem jednoduchý na pochopení a taky vydrží nějakou tu ránu, a jak zmínil stoky, chybu.
Mírně pokročilý
Azoxid

Počet příspěvků na fóru: 175
Počet komentářů na webu: 170

Dostal poděkování: 7 x

Příspěvekod Prdman » ned 19. srp 2012 14:17:47

KRANG píše:aha takze typek se zepta jak na to a ty mu vpalis informace ktery nedovede ani pouzit a ani jim nemuze rozumet a pak udelas ramena a reknes mu aby se snazil :D
hodne logicky uvazovani

Jestli nepochopi jedno slovicko z itemu a to je bkb, tak se urcite nic spatneho nestane a zepta se. Kdyz se neumi zeptat, tak to nebudu vubec resit.

Ty asi nepochopil pointu toho, ceho jsem psal. Jde o to, ze si kazdej musi sam povyzkouset ruzne itemy, hrdiny, celkove hru, les a pak se muze ptat. Typek se zeptal a ja mu normalne odpovedel, nehodlam ho neco ucit ci se o nej starat, to je na nem. Kdyz mu napisu, ze se ma sam snazit, aby celkove tu hru rychlejs pochopil, jestli vubec pochopil, tak na tom mi nic spatneho neprijde a jestli ano, tak az vyjde dota2 oficialne, tak tu bude 80% techto lidi a toto forum bude jen odpad.
Mírně pokročilý
Prdman

Počet příspěvků na fóru: 235
Počet komentářů na webu: 70

Dostal poděkování: 26 x

Příspěvekod pesslovany » čtv 23. srp 2012 12:31:41

Stoky píše:pesslovany: Moc nerozumim jak zacatecnikovi pomuze, kdyz mi nadavas...ale budiz kazdy jsme nejaky...a pokud ti vadi lifesteal tak se nauc trosku ovladat lane-control, samozrejme ze lifesteal to dela tezsi ale kdyz je clovek schopny si obcas seknout do sveho creepa jeste pred deny tak se to tim srovna...je to cca 4-5 ran na spawn...
.

nenadávám ti a jestli je to podle tebe nadávání tak nechoď ven bude se ti zdát že všichnijen nadávají ;)
o mém lane controlu se tu nemluví :) a on žádný nemá to by od nás nechtěl pomoct už sem viděl člověka co hrál dotu 7 let a vůbec netušil co je to lane control, takže prosím vycházej z toho že žádný nemá a neříkej mu ať bere lifesteal, to už je lepší i ten crit.

jinak jediné co nováček právě a jedině musí hrát je to co hraje normální hráč, jemu nejde o výhru on nevyhraje s ničím, jemu jde o to naučit se základní návyky a postupy (včetně buildů) a za pár měsícu bude vyhrávat s tím co ten tvůj normální hráč---> podle mě máš zvrácený pohled na věc, ale nic osobního :) a upozorňuju že ti nenadávám, toho jsem dalek
" Noc se přikrádá a moje stráž začíná.Neskončí až do mé smrti.Budu žít a zemřu na svém stanovišti.Jsem meč v temnotě.Jsem strážce na zdech.Jsem oheň,který hoří ve tmě,světlo,které přináší úsvit,roh,který probouzí spící,štít, který chrání říše lidí.Svěřuji svůj život a čest Noční hlídce, pro tuto noc a pro všechny noci, které přijdou."
Obrázek
Guru
pesslovany

Počet příspěvků na fóru: 1666
Počet komentářů na webu: 831

Dostal poděkování: 124 x

Předchozí

Zpět na Dota 2 poradna