Skupinová fáze BetBoom Dacha Dubai 2024: Dominantní Čína s Evropou
i Zdroj: FISSURE/BetBoom Dacha
Esport Článek Skupinová fáze BetBoom Dacha Dubai 2024: Dominantní Čína s Evropou

Skupinová fáze BetBoom Dacha Dubai 2024: Dominantní Čína s Evropou

Michal Glückselig

Michal Glückselig

6. 2. 2024 20:15

Skupinová fáze BetBoom Dacha Dubai 2024 je v plném proudu a pomalu se nám začíná ukazovat, které týmy na turnaj přijely v nejlepší formě.

Reklama

Skupinová fáze BetBoom Dacha Dubai 2024 se přehoupla do své poloviny. Každý z týmů tak má za sebou první tři série a nám se tak dostává první náhled na to, v jaké formě se momentálně nachází nejlepší týmy světa.

Skupina A

Ve skupině A momentálně hájí sdílené první místo západoevropští Gaimin Gladiators a Liquid, společně s čínskými LGD. Gaimin Gladiators již poměrně tradičně zvládli porazit tým Liquid, poněkud překvapivě ale padli proti Falcons, jejichž barvy hájí jediný domácí zástupce na turnaji, Oliver “Skiter” Lepko. Liquid si pak mimo svou sérii proti Gaimin Gladiators vedli skvěle a na své konto si připsali dvě výhry, proti týmům Virtus.Pro a právě Falcons. 

Velkým překvapením jsou ovšem LGD Gaming, kteří s těmito západoevropskými giganty prozatím drží krok, navzdory soupisce, od které nikdo neměl příliš velká očekávání. Jejich předpokládané nepostupové místo ze skupin prozatím zaujímá východoevropský celek Virtus.Pro, společně s jihoamerickými Aurora. Virtus.Pro ale od postupových míst dělí pouze jediný bod, Auroru pak body dva a ani jeden z týmů tak zatím eliminaci nemá jistou.

Skupinová fáze BetBoom Dacha Dubai 2024: Dominantní Čína s Evropou
i Zdroj: Liquipedia.net

Skupina B

Skupinu B prozatím naplňuje svá očekávání a dva hlavní favorité v podobě východoevropských Spirit a čínských Xtreme Gaming zaujímají první příčky. V těsném závěsu se pak drží jejich slabší kolegové ze stejných regionů, BetBoom a Azure Ray. Druhý zmiňovaný tým tak dokazuje, že i přes odchod většiny hráčů, jenž slavili vítězství na ESL One Kuala Lumpur, stále patří mezi světovou špičku.

Na turnaji prozatím tvrdě naráží západoevropští OG, kteří se po bezchybné kvalifikaci dokázali chytnout pouze v jedné sérii proti severoamerickým Nouns. Ti se ale stejně tak jako oni nachází na samém spodku tabulky a nejde tak o žádné cenné vítězství. Nouns ale stále drží malé naděje na postup, díky remíze, kterou se jim podařilo uhrát proti Azure Ray. Stejně tak jako v případě skupiny A tedy nelze říct, že by kterýkoli z týmů měl eliminaci jistou. 

Skupinová fáze BetBoom Dacha Dubai 2024: Dominantní Čína s Evropou
i Zdroj: Liquipedia.net
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama